FAQ – Så påverkas diskutrymmet av säkerhetskopior
Denna FAQ svarar på de vanligaste frågorna om Backup som en del av ditt Diskutrymme. Ändringarna påverkar färre än 1 % av våra användare direkt.
-
När ändras beräkningen av diskanvändningen?
Ändringarna träder i kraft fyra månader innan ditt webbhotellsabonnemang förnyas. Om det verkar som att du kommer att överskrida gränsen för diskanvändning får du ett e-postmeddelande fem månader före förnyelsen.
-
Varför ändrar vi hur diskanvändningen beräknas?
Tidigare var detta utrymmet inte en del av uträkningen för diskutrymmesanvändningen i hostingpaketen. Vi behöver rätta till detta så att uträkningen blir mer exakt. Med den här ändringen kommer din diskkvot nu att omfatta både dina aktiva data och backup av dessa data. Ändringarna påverkar färre än 1 % av våra användare direkt.
-
Hur fungerar uträkningen?
Om du använder 100 MB lagringsutrymme på ditt webbhotell kommer utrymmesanvändningen för säkerhetskopior också att vara 100 MB, vilket blir 200 MB totalt.
Obs: Din e-post och dina filer i Backup & Restore räknas inte in i diskutrymmet för säkerhetskopior.
-
Var kan jag se min diskanvändning?
I kontrollpanelen på one.com kan du kontrollera hur mycket diskutrymme du använder.
- Logga in på din kontrollpanel på one.com
-
Klicka på **Diskanvändning** i menyn **Hostinginställningar**.
Översikten visar det totala diskutrymmet och fördelningen över din användares domäner och webbutrymmen. Diskutrymmet kan delas mellan alla dina hostingpaket.
Du ser också hur mycket utrymme varje domän använder på webbutrymme och e-post. Det kan vara en bra idé att leta efter den högsta siffran för att se vad som tar mest plats.
Tips: Användningen av diskutrymmet uppdateras tre gånger i veckan. Om du håller på att radera filer eller liknande för att skapa utrymme kan du behöva komma tillbaka en annan dag för att se den uppdaterade statusen.
-
Vad händer när jag överskrider gränsen för diskanvändning?
När du överskrider gränsen för diskanvändning meddelar vi dig i ett e-postmeddelande som förklarar hur du kan uppgradera till ett större paket.
Om du inte uppgraderar eller tar bort filer kommer dina tjänster så småningom att suspenderas. Det betyder att du inte kommer att kunna använda våra tjänster, förutom DNS, i kontrollpanelen. Din hemsida blir tillfälligt otillgänglig och dina e-postkonton fungerar inte.
-
Vad gör jag när jag överskrider gränsen för diskanvändning?
Om dina data överskrider det maximala diskutrymmet kan du göra något av följande för att undvika suspendering eller för att återaktivera dina redan suspenderade tjänster:
Uppgradera till ett större hostingpaket
När du uppgraderar till ett större paket träder ändringarna i kraft omedelbart. Om ditt konto är avstängt hävs avstängningen automatiskt. Läs vår steg-för-steg-guide om du behöver hjälp:
Hur nedgraderar eller uppgraderar jag mitt abonnemang?Radera filer
Om du använder mer utrymme än du behöver kan du ta bort överflödiga filer. Titta på **Diskanvändning** i kontrollpanelen på one.com för att avgöra vilka filer du vill ta bort. Om ditt konto är avstängt ska du kontakta vår support så att supporten kan häva avstängningen när du har tagit bort tillräckligt många filer och ligger under gränsen för diskanvändning.
Om du behöver hjälp med att ta bort filer, kolla in den här guiden:
Relaterade artiklar: