Hoe verwijder ik een database?
In deze handleiding laten we je stap-voor-stap zien hoe je een database verwijdert. Dit doe je handmatig vanuit het one.com configuratiescherm.
Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je wilt downgraden naar een ander hostingpakket en je meer databases hebt dan in het nieuwe pakket worden ondersteund. In ons het algemene overzicht van pakketspecificaties vind je de rij Databases waar het aantal inbegrepen databases is vermeld.
Let op: Als je een database verwijdert, worden alle gegevens verwijderd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt. Zorg ervoor dat je eerst een back-up maakt van de database(s) om deze lokaal op te slaan als je deze wilt behouden.
- Stap 1 - Log in op het configuratiescherm
- Stap 2 - Zoek de database
- Stap 3 - Verwijder de database
- Stap 4 - Bevestig de verwijdering
- Stap 5 - Klaar
Stap 1 - Log in op het configuratiescherm
- Log in op je one.com Configuratiescherm.
- Klik in het menu Hosting-instellingen op Database-instellingen.
Stap 2 - Zoek de database
Zoek de database die je wilt verwijderen. Alle databases staan vermeld in de sectie onder Technische informatie.
Op de onderstaande screenshot staan 3 databases. We willen one_example_comdatabase verwijderen.
Stap 3 - Verwijder de database
Helemaal rechts achter de database staat een rode stip met een witte horizontale lijn. Klik hierop om de database te verwijderen.
Verwijder databases één voor één.
Stap 4 - Bevestig de verwijdering
Er wordt een prompt weergegeven, om ervoor te zorgen dat je een back-up van de inhoud in de database hebt als je deze wilt behouden voordat je deze verwijdert.
Als je zeker weet dat je de database wilt verwijderen, klik op Ja. Als je op Nee klikt, ga je terug en verdwijnt de prompt.
Stap 5 - Klaar
Dat is alles. Boven het overzicht met de database(s) verschijnt een groen kader met de melding: De database is succesvol verwijderd
In de meeste gevallen verdwijnt de regel met de verwijderde database direct. In het voorbeeld in onderstaande screenshot is de status "in afwachting van verwijdering" en kleurt deze regel geel. Als je de pagina ververst, verdwijnen zowel de meldingen als de verwijderde database uit de lijst.
Gerelateerde artikelen: